CINIBA - Przysposobienie biblioteczne oraz specjalistyczne szkolenia dla naukowców i studentów UŚ i UE

In order to personalize content, adjust and analyse ads, and provide safer experience, we use cookies. By using this website, you agree to the collection of information by us. The details can be found at: Privacy policy.
Slider
There is no translation available.

Przysposobienie biblioteczne oraz specjalistyczne szkolenia – dla naukowców i studentów UŚ i UE

Szkolenia mają charakter grupowy. Minimalna liczba osób w grupie - 5. Szczegółowa  tematyka będzie dostosowana do potrzeb grupy.

Uniwersytet Śląski

  • Przysposobienie biblioteczne dla studentów I roku, którzy nie są objęci obowiązkowym szkoleniem w bibliotekach wydziałowych.
  • Korzystanie z komputerowego katalogu - wszystko o katalogach elektronicznych.
  • Korzystanie z elektronicznych źródeł informacji – czasopisma elektroniczne.
  • Korzystanie z elektronicznych źródeł informacji – biblioteki cyfrowe i repozytoria.
  • Korzystanie z elektronicznych źródeł informacji – bazy danych z nauk społecznych.
  • Korzystanie z elektronicznych źródeł informacji – bazy danych z nauk ścisłych.
  • Bibliografia polska i polskie bazy humanistyczne.
  • Korzystanie z elektronicznych źródeł informacji – przygotowanie analizy cytowań publikacji
  • Redakcyjne opracowanie pracy dyplomowej.
  • Technika pisania pracy dyplomowej.
Kontakt

dr Aneta Drabek
telefon: 32 786 51 33
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  • Prezentacja zbiorów specjalnych CINiBA
Kontakt

dr Marzena Smyłła
telefon: 32 786 51 42
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Uniwersytet Ekonomiczny

  • Przysposobienie biblioteczne dla studentów I roku.
  • Informacja  ekonomiczna w  bazach danych dostępnych w CINiBA oraz w CNTI.
  • Bazekon – nowe narzędzie bibliometryczne.
Kontakt

mgr Małgorzata Kwiatkowska
telefon: 32 786 51 62
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Udostępnij